mandag 1. juli 2013

Frekke främlingar i Fjordane


Jeg hadde sjekket ut Loven på vei fra Sogndal to uker tidligere. Loven ligger fem minutter fra Aurland og er en klippe med ekstremt bra fjellkvalitet. Totalt elleve klatrere fra alle andre nasjonaliteter enn Norge var på Loven da jeg ankom tirsdag ettermiddag. Svensker, iranere, en sneglespiser og en amerikaner hadde erobret alle oppvarmingsrutene. Det var bare Erik som hang oppe på headwallen der han holdt på å onsighte en 9-/9.



Etter en og en halv dag hadde Erik klatret nesten alle de harde rutene og ville teste prosjektene. Av Ondra hadde han blitt fortalt at et av prosjektene skulle være nærmere 9a+, noe jeg smertelig fikk erfare da jeg skulle teste et prosjekt som i føreren var merket som 9-. Erik hadde også fått med seg at Henning jobbet på et av de gamle prosjektene, en mulig 9+. Den frekke svensken var dermed ikke sen om å stjele prosjektet og i andre forsøk (eller var det tredje?) sendte han ruta. Ettersom han hadde pusset ett fottak, så han seg fortjent til å endre prosjektnavnet Haralds Gym til Hennings Gym. Noe vi uansett regnet med at ruta ville bli hetende med tiden jamfør Wang Syndromet, Wang Mysteriet, Wang on Crack, Først Wang osv.

Vi hadde en bra tur, men regnet sammen med de harde gradene gjorde at de fleste av utlendingene psyket ut mot slutten av uka. Dermed måtte vi reise hjem med uforrettet sak på DWSprosjektet vi hadde pusset.

Erik tester Decathlon-båten. "Not for use in water" står det på den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar